Google zoekt naar Crypto Schaal Twee jaar Mijlpaal met Spike In Defi en Chainlink Belang

Volgens gegevens van Google neemt de belangstelling voor cryptocurrency weer toe.

De wereldwijde belangstelling voor de cryptocurrencysector is al een tijdje verticaal aan het stijgen. Volgens gegevens van Google Trends is het aantal mensen dat geïnteresseerd is in de aankoop van verschillende cryptocurrency’s toegenomen en heeft het een mijlpaal bereikt.

Uit de gegevens van Google Trends blijkt dat het zoeken naar „crypto kopen“ nu is gestegen tot een niveau dat voor het laatst in januari 2018 werd bereikt. Destijds reageerden de crypto-markt en de rest van de wereld op de zware piek in de prijzen van cryptocurrency rond die periode. Ongeveer een maand eerder had Bitcoin 20.000 dollar bereikt, op dit moment is de koningsmunt all time high.

Niet lang daarna raakte een bijtende en langdurige Immediate Edge de cryptosector, waardoor de prijzen ernstig daalden. In sommige gevallen daalden de activa tot 95%. Toen deze activa daalden, nam ook de belangstelling ervoor af en uit de gegevens van Google Trends bleek dat men niet zo veel aan het zoeken was. Deze gegevens begonnen echter weer wat van hun verloren glorie te herwinnen in 2019, tijdens een marktstierenloop.

In de afgelopen tijd hebben mensen over de hele wereld niet alleen gezocht naar „koop crypto„, maar ook naar informatie over „DeFi“. Uit de gegevens blijkt ook dat crypto-liefhebbers geïnteresseerd zijn in Chainlink (LINK), dat de afgelopen tijd zware cijfers heeft gehaald.

Ook de „koop Bitcoin„-zoekacties hebben de laatste tijd een piek opgelopen, rond de halvering van Bitcoin. Na afloop van het evenement nam de interesse af. Uit de gegevens van Google Trends blijkt echter ook dat deze belangstelling weer is toegenomen.